Regio Rond de Rotte

Vrijwilliger worden

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan zijn we op zoek naar jou! Je kunt aan de slag bij een groep in onze regio of als regionaal vrijwilliger.

 

Vrijwilliger worden in de regio

Regio Rond de Rotte ondersteunt de scoutinggroepen in Rotterdam en omliggende gemeenten. Voor haar activiteiten is de regio afhankelijk van vrijwilligers. Regionale vrijwilligers zijn actief als bestuurder, spelorganisator of als trainer bij de SARR. De leukste vacatures vind je in onderstaand overzicht. Door te reageren op een vacature meld je je aan als regionaal vrijwilliger. Weet je nog niet precies wat je wilt doen, maar wil je wel als vrijwilliger aan de slag bij Regio Rond de Rotte? Dat kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail aan het secretariaat en wij nemen contact met je op voor een toffe vrijwilligersjob.

  • Vacature: bestuurslid (plaatsvervangend lid landelijke raad)

Na ontvangst van jouw aanmelding nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse 'klik' ga je voor een periode van 3 maanden meedraaien in de beoogde functie. Na een succesvolle proefperiode volgt de definitieve benoeming. Afhankelijk van de functie waarvoor je hebt gekozen wordt je benoemd door het regiobestuur of door de regioraad. Voor alle functies van Regio Rond de Rotte geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting Nederland en regio Rond de Rotte. Je hebt er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd en stemt in met onze gedragscode. Om een goed beeld van je te krijgen nemen we contact op met de organisaties waar je eerder actief bent geweest.

 

Vrijwilliger worden bij een scoutinggroep

Op zoek naar een leuke en actieve klus bij één van de scoutinggroepen in onze regio? Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Zoek een groep bij jou in de buurt, ga een keer kijken of neem contact op met de groep voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Scoutinggroep zelf.