SN_stock_bevers_01.jpg

Bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waar de bevers iets kunnen beleven. De bevers knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook bij Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te doen.

Jaarlijks organiseert Regio Rond de Rotte een aantal activiteiten voor de bevers in de regio. Hierdoor ervaren de bevers dat er nog veel meer kinderen bever zijn en dat scouting niet ophoudt bij de deur van het clubhuis.

Image

Bever-Doe-Dag

De Bever-Doe-Dag is onderdeel van het landelijke activiteitenaanbod en vindt altijd plaats in het dorp Hotsjietonia. Vaak beleven de bevers een ‘avontuur’ waarin zij als helden, samen met de bewoners van Hotsjietonia, een probleem oplossen.

Image

Speeldag

Tijdens de jaarlijkse bever speeldag komen alle bevers uit de regio samen om met elkaar leuke activiteiten te doen. Lekker klimmen en klauteren in het bos, iets knutselen of een tikspel op het gras. De bever speeldag biedt iedere keer iets nieuws!

Image

Overige activiteiten

Naast de Bever-Doe-Dag en de Bever speeldag worden op onregelmatige basis ook andere activiteiten georganiseerd voor de bevers. In de afgelopen jaren zijn onder meer een beverdisco, een vossenjacht en een kleurwedstrijd gehouden.

Meedoen?

Alle informatie die nodig is voor deelname aan een regioactiveit verstrekt de cirkelcoördinator van de regio aan de beverleiding van jouw eigen scoutinggroep.

Als jouw scoutinggroep meedoet met een regioactiviteit, dan vertelt het leidingteam van jouw scoutinggroep je alles wat je moet weten. Wil je graag meedoen, maar hoor je niets vanuit jouw eigen groep? Vraag er dan naar bij het leidingteam of het bestuur van jouw groep.

Ben je leidinggevende maar heb je de berichten van de cirkelcoördinator gemist? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Image