SN_flickr_53004828632_33779da538_o.jpg

Spel en programma

Jaarlijks organiseert scoutingregio Rond de Rotte gave activiteiten voor de kinderen en jongeren die lid zijn van één van de tot de regio behorende scoutinggroepen.

Regioactiviteiten zijn dé kans om kennis te maken met de diversiteit van scouting door het ontmoeten van andere scouts en het doen van grotere en meer uitdagende activiteiten dan je in je groep kunt doen. De activiteiten die we organiseren zijn afgestemd op de interesses van jouw leeftijdsgroep.

De coördinatie van de regioactiviteiten is in handen van de ervaren vrijwilligers van regio. Bij de uitvoering worden zij bijgestaan door de leidinggevenden van de deelnemende scoutinggroepen.

Benieuwd wat we voor jouw leeftijdsgroep organiseren? Kijk dan snel verder!

Image

Bevers

5 tot en met 7 jaar

Lekker spelen, knutselen en samen zingen doe je tijdens de Bever-Doe-Dag. Doe met ons mee en leer de andere bevers in de regio kennen!

Image

Welpen

7 tot en met 11 jaar

Fikkie steken, klauteren over de hindernisbaan, een wedstrijdje touwtrekken, nieuwe vrienden maken? Kom naar de jungledag en je doet het allemaal!

Image

Scouts

11 tot en met 15 jaar

Zin in actie en nieuwe dingen leren? Doe mee met de scoutingwedstrijden en beleef samen met je vrienden een uitdagend avontuur!

Image

Explorers

15 tot en met 18 jaar

Lekker primitief, een knalfeest of een meerdaagse hike? Bepaal het zelf en organiseer met andere explorers uit de regio een gave activiteit!

Image

Roverscouts

18 tot en met 21 jaar

Wat is er leuker dan andere roverscouts van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een regioactiviteit, die je als roverscout zelf organiseert.

Spel- en programmaoverleg

De cirkelcoördinatoren van iedere leeftijdsgroep organiseren meerdere keren per jaar een spel- en programmaoverleg. Tijdens het spel- en programmaoverleg komt alle leiding van de betreffende leeftijdsgroep bij elkaar en worden zij bijgepraat over de landelijke ontwikkelingen van het scoutingspel voor hun leeftijdsgroep. Ook worden ervaringen uitgewisseld en worden afspraken gemaakt over de organisatie van regioactiviteiten.

Image