SN_flickr_45578088435_3f8ccf6129_o.jpg

Explorers

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de hele groep explorers goed loopt. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig.

Wat is er leuker dan andere explorers van de regio te ontmoeten? Dit kun je doen tijdens een super leuke regioactiviteit, die je als explorer zelf organiseert. Je kan met een regioactiviteit groter en uitdagender uitpakken dan je normaal met je afdeling doet.

Een regioactiviteit organiseer je niet alleen: de cirkelcoördinator van de regio helpt jou en jouw mede-explorers bij het op poten zetten van jullie activiteit.

Image

Ga op expeditie!

Organiseer met je mede-explorers een expeditie! Ga je voor luxe of primitief? Aan jou de keus. Maak een tocht met uitdagende routetechnieken en gezellige posten onderweg. Koken in een dutchoven en 's avonds veel lol rondom het kampvuur. Doe jij mee?!

Image

Let's go outdoor!

Ga samen met de andere explorers uit de regio naar de Belgische Ardennen. Klimmen, abseilen, boogschieten, kanoën, mountainbiken, speleologie, dropping, ... Er zijn mogelijkheden genoeg! Alles kan en niets moet. Wat organiseer jij?

Image

Overige activiteiten

Pionier je eigen pretpark, organiseer een feest, geef een vijfgangendiner, ga paintballen of bouw een houtgestookte jacuzzi. De coördinatoren van de explorercirkel zijn voor veel dingen in! Met welk idee verras jij je mede-explorers en de cirkelcoördinatoren?

Meedoen?

Alle informatie die nodig is voor deelname aan een regioactiveit verstrekt de cirkelcoördinator van de regio aan de begeleiding van jouw eigen scoutinggroep.

Als jouw scoutinggroep meedoet met een regioactiviteit, dan vertelt het leidingteam van jouw scoutinggroep je alles wat je moet weten. Wil je graag meedoen, maar hoor je niets vanuit jouw eigen groep? Vraag er dan naar bij het leidingteam of het bestuur van jouw groep.

Ben je explorerbegeleider maar heb je de berichten van de cirkelcoördinator gemist? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Image