SN_flickr_52302867973_04c1685830_o.jpg

Scouts

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden.

Image

RSW

Tijdens de regionale scoutingwedstrijden strijden de scouts in hun eigen ploeg voor de titel ‘beste scouts uit de regio’. Het weekend zit vol met leuke en uitdagende activiteiten zoals hiken, sport & spel, koken, kampvuur en nog veel meer toffe scoutingtechnieken. De beste ploegen winnen een ticket voor de LSW.

Image

Kookwedstrijden

Tijdens de kookwedstrijden mogen de scouts laten zien welke ploeg de lekkerste maaltijd kan bereiden boven een houtvuur. Naast het maken van een smakelijke maaltijd moeten de scouts ook laten zien dat ze in staat zijn hout te hakken, vuur te maken en hygiënisch te werken.

Image

Zeepkistenrace

Ieder jaar vindt bij de Olivier van Noort-groep de zeepkistenrace plaats. Tijdens de zeepkistenrace gaan de scouts in een zelfgemaakte zeepkist van de helling naar beneden. Een gezellig evenement met leuke prijzen voor het snelste team, degene met mooiste zeepkist en de grootste pechvogel.

Meedoen?

Alle informatie die nodig is voor deelname aan een regioactiveit verstrekt de cirkelcoördinator van de regio aan de scoutsleiding van jouw eigen scoutinggroep.

Als jouw scoutinggroep meedoet met een regioactiviteit, dan vertelt het leidingteam van jouw scoutinggroep je alles wat je moet weten. Wil je graag meedoen, maar hoor je niets vanuit jouw eigen groep? Vraag er dan naar bij het leidingteam of het bestuur van jouw groep.

Ben je leidinggevende maar heb je de berichten van de cirkelcoördinator gemist? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder!

Image